Wakeful

Onlinekurs

  • Totalt Inskrivna 234
  • Senaste Uppdateringen april 8, 2022

Beskrivning

Kursen pågår under 5 veckor men ni har tillgång till kursen hur länge ni vill. Varje vecka innehåller inspelade huvudövningar och inspelade bonusövningar. Vidare innehåller varje vecka skrivet material som kommer att ge er en skriven förståelse för övningarna och bred förståelse för hunden som social varelse. Ni kommer också att få tillgång till ett Zoomrum där ni kan ställa frågor om kursens övningar och innehåll. Kursen passar valpar från 8 veckors ålder men också unghundar och vuxna hundar. Välkomna! 

  • Vi kommer att lära oss att samarbeta i koppel, inkallning, stanna, hantering, lek, att kunna ta det lugnt och om hundens behov som social varelse. 
  • Visa hur man kan använda ett medvetet kroppsspråk och tonfall för att få bättre kommunikation med hunden.
  • Visa hur man så tidigt som möjligt lär hunden att gå lugnt i koppel och lyda när den är lös med hjälp av långlina.
  • Visa betydelsen av lugn miljöträning steg för steg.

För att förstärka olika beteenden utgår vi ifrån belöningsbaserad träning. Belöningen kan bestå i till exempel röstberöm, lek eller godis. Dock är inte syftet med kursen att hundarna bara ska vilja ha godis utan att relationen blir belönande i sig. I umgänget med hundarna erbjuds väldigt stora möjligheter att återknyta till stunden. På det sättet kan vi träna vår medvetna närvaro. Detta ökar vår medvetenhet om våra egna tankar och känslor vilket är centralt om vi vill ha en bra och djup relation till hunden. Forskningen visar att vistelse i naturen och att umgås med hundar minskar vår egen stress och ökar förmågan till återhämtning. Att röra sig i naturen tillsammans med hundkompisen kan således visa sig vara en superkraft. 

Ämnen för denna kurs

15 Lärdomar

Vecka 1

PDF
Videos
Bonusmaterial

Vecka 2

Vecka 3

Vecka 4

Vecka 5

399.00kr